Ortoptik för optiker – en tvådagarskurs

Denna kurs vänder sig till dig som legitimerad optiker som vill lära dig hur du ska diagnosticera, behandla och följa upp patienter med astenopiska besvär. Astenopi är ett samlingsnamn för en konstellation av synbesvär som drabbar många av våra patienter. Det är vanligt att de klagar på huvudvärk, episoder av suddigt seende, värk i ögonen, bokstäver som hoppar vid läsning och dubbelseende.

Vi undervisar i SATO-metodiken som utvecklats av kursledarna för att underlätta diagnosticering och behandling av astenopiska besvär. Metoderna bygger på optometriska och ortoptiska metoder men mycket fokus läggs på hur du ska tolka dina värden och hur du ställer rätt diagnos, detta gör vi i den s.k. SATO-mallen.

På kursen lär du dig även grunderna i att mäta upp skelning och uppmätning av vergenser med prismastav. Utöver det går vi även igenom hur du tar en tillräcklig status för att kunna ställa rätt diagnos. Stort fokus läggs på fallgenomgångar för att du ska förstå principerna för hur du ställer rätt diagnos och ger rätt behandling. 

 

Kursens upplägg
Kursen omfattar föreläsningar, klinisk träning av metodik, fallpresentationer samt diskussioner

Kursdatum
Fredagen den 16 till lördagen den 17 februari

Kurslokal
Kursen ges i Eyecenters lokaler på Norrlandsgatan 18, 111 43 Stockholm

Kursledarna
Saber Abdi, Med Dr, Ortoptist
Tony Pansell, Docent, Optiker

Pris
5000:-/person (exkl. moms) inkluderar material, fika på för- och eftermiddag.

Fortbildningspoäng
Kursen ger fortbildningspoäng i Optikerförbundet

 

Välkommen med högt ställda förväntningar till en garanterat 100 % klinisk kurs

 
 

Anmäl intresse här

Namn *
Namn
Om vi behöver få tag i dig.
 
 
 
 
 
 
eyecenter_lifestyle_webb_005.jpg

EyeCenters medarbetare Saber Abdi och Tony Pansell tillhör några av Sveriges främsta forskare  inom ögonområdet.

Tillsammans har de utvecklat den så kallade SATO-metoden som hjälper optiker som saknar utbildning inom ortoptik att behandla patienter med astenopiska besvär. Den bygger på standardmetoder från optometrin och ortoptiken som kan utföras i en normalt utrustning optikerbutik. 

Hos EyeCenter Academy kan du som optiker och skelningsspecialist lära dig hur du med hjälp av SATO-metoden kan ställa en mer exakt diagnos. Alla som gått EyeCenter Academys kurs får ett certifikat på genomgången utbildning. 

Under hösten 2017 planeras nästa kurs i SATO-metoden

 
 
unga.png
 
 
 
 
eyecenter_interiör_webb_003.jpg